Geboortekaartjes drama

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: wij hebben nog steeds geen geboortekaartje uitgekozen voor buikbaby2.0. Niet omdat we dat niet belangrijk vinden, of er niet aan gedacht hebben, nee, we komen er gewoon niet uit. Ik ben, hoe zeg ik het netjes, verrekte wispelturig, en vind bijna alles stom. Daarnaast hebben we beiden geen idee wat voor soort kaartje wel willen. Met foto, zonder foto, een blauw kaartje, modern, stijgerhout, met een leuke tekening, een typisch jongens kaartje… ZUCHT, er is gewoon teveel keus voor dit warhoofd. En alsof dat nog niet genoeg is, moet je ook nog kiezen welke vorm je kaartje gaat krijgen, of je een enkel kaartje wilt, of een (drie) dubbele, rechthoekig, vierkant, driehoekig of rond. Of je ‘klapluikjes’ wil om hem open te doen, en je kan het zelfs zo gek maken dat je de kaart kan vouwen tot een kubus, ster of bal. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk vind ik de meeste geboortekaartjes ook gewoon stom. There, I said it.

Het geboortekaartje van Ayden is er 1 met foto, en blauwe ruitjes. Opzich niet heel erg bijzonder, maar vooral de tekst maakt het een speciaal kaartje. Het gedichtje heb ik zelf bedacht, terwijl ik met Ayden lag te buidelen in het ziekenhuis. Wij verstuurden ons kaartje ook pas op het moment dat Ayden thuis was gekomen uit het ziekenhuis, een week voor zijn thuiskomst heb ik het geboortekaartje in elkaar geknutseld. Ik ging naar de eerste de beste site die ik kon vinden (ik weet niet eens meer welke) en flanste in een uurtje het hele kaartje in elkaar. Ik had namelijk wel wat anders aan mijn hoofd.

geboortekaartje Ayden voorkantgeboortekaartje Ayden binnenkant geheel

 

De voorkant en binnenkant van het kaartje van Ayden.

geboortekaartje Ayden tekstgeboortekaartje Ayden binnenkant

Close up van de binnenkant. De foto achter het gedichtje zijn trouwens Ayden zijn voetjes toen hij de eerste keer in bad mocht.

 

Hoewel ik het heel erg leuk vind, als je geboortekaartjes van meerdere kindjes in 1 gezin bij elkaar passen, of in dezelfde stijl gedaan worden, wil ik niet. Gewoon omdat ik dit ontwerp niet nog een keer zou kiezen. Ja, ik maak het mezelf graag moeilijk.

Dus, lieve lezers, hebben jullie toevallig nog tips, voor sites met geweldige geboortekaartjes ontwerpen, die ook niet al te duur zijn, laat het me weten! Ik wil niet weer stel op sprong een kaartje moeten uitkiezen namelijk.

 

 

Advertenties
Getagged , ,

8 thoughts on “Geboortekaartjes drama

 1. […] tijdje geleden schreef ik over onze geboortekaartjes crisis. We, of nouja, voornamelijk ik, wist gewoon niet wat voor stijl het geboortekaartje moest worden. […]

  Like

 2. iooon schreef:

  Ik vond alles heel cliché en heb er zelf een laten ontwerpen. Niet dat dat het makkelijker maakte….

  Like

 3. Muziekmobiel schreef:

  Lijkt me inderdaad een gevalletje ‘keuzestress’ haha!
  Heb je wel al babyspullen ingekocht? Er zijn zoveel verschillende artikelen te kopen, dat keuzestress je daar helemaal parten zal gaan spelen!

  Like

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Je lijdt duidelijk aan keuzestress! Kies anders gewoon voor een simpel wit kaartje!

  Like

 5. Maureen schreef:

  Kijk eens op http://www.moniquevietor.nl. Zij heeft een aantal leuke kaartjes, maar kan ook (antroposofisch) ontwerpen.
  Verder is en blijft het lastig om een leuk, passend kaartje te vinden.

  Succes!!

  Like

 6. Petra schreef:

  Sorry geen tips. Ik vond het ook een ramp en heb ze toen laten ontwerpen. Succes met de zoektocht.

  Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: