Paniekzaaier

Afgelopen maandag had ik overdag wat last van mijn onderbuik. Een soort kramp gevoel, maar dan zonder dat het erger of minder werd. Wel erg vervelend en af en toe zelfs pijnlijk. Maar omdat het niet op weeën leek en ik ook niet echt extra harde buiken had, maakte ik me niet al te veel zorgen. Maandagavond was Mark mijn buik aan het insmeren en eigenlijk altijd reageerd de baby daarop. Nu niet. Ik zei dit nog tegen Mark, maar die zei dat hij vast lag te slapen. Ik kon maar moeilijk in slaap vallen en ook tussen 10 en 11 werd de baby niet actief, terwijl dit al weken in zijn ritme zit. Ik probeerde me niet druk te maken, en viel uiteindelijk in een onrustige slaap. Dinsdagochtend werd ik wakker door Ayden, maar voelde nog steeds geen schopjes, gewiebel of gedraai. Ook op mijn handen werd niet gereageerd en zelfs wat duwen op mijn buik had geen effect. Ik wilde mezelf niet in paniek maken, maar om half 10 hing ik aan de telefoon met de verloskundige van het ziekenhuis. Ik mocht meteen komen voor een CTG. Het was wel gigantisch druk op de afdeling, maar ze zouden me zo snel mogelijk helpen. Ik regelde oppas voor Ayden (mijn schoonmoeder is een held!), en fietste een kwartier na mijn telefoontje als een gek naar het ziekenhuis. Het was echt druk op de afdeling en alle kamers waren bezet, dus ik moest nog een half uur wachten voor ik aangekoppeld kon worden. Gelukkig hoorde ik vrijwel meteen het hartje van onze paniekzaaier, en voelde ik na een paar minuutjes meneer ook trappen tegen het CTG apparaat. Halleluja!

image

Een CTG duurt altijd minstens een half uur, wat ik helemaal niet erg vond. Relaxt op een bed liggen terwijl je het hartje van je buikbaby hoort kloppen vond ik geen straf. Toen ik weer was afgekoppeld, kreeg ik nog een echo. Dit doen ze standaard om te kijken naar de hoeveelheid vruchtwater. Dit zag er prima uit en we konden meteen zien dat hij letterlijk een dwarsliggertje is. Hij lag met zijn hoofd in mijn rechterzij en zijn kont in mijn linkerzij. Na de echo mocht ik naar huis. De verloskundige drukte me nogmaals op het hart dat als er ook maar iets was wat ik niet vertrouwde ik gewoon weer mocht bellen, ookal zou dit morgen al zijn. Toch fijn om je zo begrepen en geholpen te voelen, met een opgelucht gevoel kon ik weer naar huis. Nu maar hopen dat de kleine man ons niet meer zo laat schrikken!

Vandaag had ik een reguliere afspraak staan bij de gynaecoloog. Mijn bloeddruk is nog steeds prima (115/70) en ook mijn cervix is weer opgemeten. Ruim 5cm, dat is helemaal perfect. Hij maakte meteen even snel een echo, en ja hoor, de ondeugd is in een stuit gedraaid. Ik had al zo’n vaag vermoeden, maargoed hij heeft nog zat ruimte om te draaien, dus we zullen het wel zien. Ik heb ondertussen wel geaccepteerd dat niks gaat zoals ik het verwacht/hoop, het enige wat ik kan doen is afwachten, dat doen we dan dus ook maar. Ondertussen geniet ik van mijn wiebelende buik en ben ik het zwanger zijn nog lang niet zat!

Advertenties
Getagged , , , , ,

3 thoughts on “Paniekzaaier

 1. Maureen schreef:

  Helaas zijn er maar weinig zwangerschappen die exact “volgens het boekje” verlopen, wat dat boekje dan ook moge zijn. Maar wat fijn dat ze je in het ziekenhuis zo serieus nemen dat je meteen mocht komen, maar wat zal je geschrokken zijn!

  Like

 2. Huisvlijt schreef:

  Phew, fijn dat je een CTG mocht en dat je meteen het hartje hoorde. Daar schrik je anders toch van. Hopelijk draait hij nog weer in de goede richting!

  Like

 3. Arcadia schreef:

  Gelukkig was er niets aan de hand, vals alarm! Maar wat goed dat je aan de bel hebt getrokken en bent langsgegaan. Fijn dat je nu weer kan genieten van je reguliere wiebelende buik en alweer 30 weken!

  Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: