Bovenverdieping verbouwing

Zoals jullie ondertussen vast wel ergens opgevangen hebben, is babyboy2.0 onderweg. Aangezien wij maar 2 slaapkamers hebben, moesten we op zoek naar een creatieve oplossing. Dat buikbaby de eerste tijd bij ons op de kamer (in de wieg naast het bed) zou slapen stond vast. Dat de jongens uiteindelijk samen op 1 kamer gaan slapen, ook. We wilden dat alleen pas doen, op het moment dat buikbaby al geruime tijd doorslaapt, en Ayden begrijpt dat hij zijn broertje ’s nachts/’s ochtends met rust moet laten. Daar gaat dus nog wel (minimaal) een jaar over heen. Daarnaast wilden we graag de volledige baby kamer doorschuiven naar het aanstaande hummeltje, en Ayden ruim op tijd laten wennen aan het slapen in een groot bed. Eigenlijk wilde ik hem meteen in een eenpersoonsbed laten slapen, maar omdat de boys straks samen op 1 kamer gaan slapen, vond ik het ook wel een leuk idee om ze beiden dezelfde set te geven, of misschien wel een stoer stapelbed te kopen. Dan zou het zonde zijn om nu al veel geld uit te geven aan een eenpersoonsbed wat misschien over een paar jaar niet meer verkrijgbaar is, of niet meer gebruikt gaat worden. We dachten toen aan een peuterbed, maar ook daar slapen kindjes maar een paar jaar in, dus bleven we een beetje twijfelen wat we nou moesten doen. 

Ondertussen had ik wel een plan bedacht hoe we de indeling boven konden gaan doen. Ayden mocht gewoon in zijn kamer blijven (de kleinste van de twee kamers), en wij gaan aankomend jaar gezellig samen slapen met baby2.0. Ik heb via floorplanner een aantal ontwerpjes gemaakt van hoe we de kamer konden indelen. Je kan het hier helemaal op schaal maken, wat ik echt super handig vond, dan heb je geen grove schets, maar je weet meteen of het ook echt past. Na wat passen en meten koos ik voor dit ontwerp:

 

IMG_1600.JPG
Links zie je het wiegje (aan ‘mijn’ kant), met daarnaast ons bed. De kledingkasten dienen als scheiding van de kamer, daarachter komt de babykamer. In de nis is plek voor de kledingkast en achter de kasten mogen de commode en het ledikant staan. Het was even passen en meten, maar het kan allemaal precies.

Zo’n 2 weken geleden besloten we naar de Ikea te gaan, om te kijken hoe of wat we wilden voor Ayden zijn kamer. Eigenlijk stond die trip en de hele verbouwing pas op de planning voor September, omdat we dan vakantie hebben, maar aangezien ik er maar mee bezig bleef (hoe bedoel je, nesteldrang?!), kon ik mn lief overhalen nu al te gaan. Natuurlijk had ik al veelvuldig de site van Ikea afgestruind en ideeën opgedaan. We twijfelden nog steeds tussen een peuterbed of een eenpersoonsbed, maar Mark wilde geen keuze maken tot hij alles in het echt had gezien. We hadden al wel voorkeuren. Zo was/ben ik verliefd op de bedbank van Hemnes. Een bed met een hoge rand, grote opberg lades en wat je kan uitschuiven tot een 140cm bed! Ook de ladekasten uit die lijn vind ik erg mooi. Bij de peuterbedjes was ons oog gevallen op het bedje van Övre. Zó leuk een bedje met een hemeltje. Ik weet nog dat ik dit vroeger zelf ook altijd wilde, of wat zeg ik, ik zou nu nog wel zo’n kingsize hemelbed willen!
Eenmaal in de Ikea kwamen we eerst het Hemnes bed tegen, en we vonden hem beiden prachtig. Ik schreef vast het artikel nummer, en waar ik hem kon vinden in het magazijn op. Toen kwamen we in het kindergedeelte, en manlief wist het meteen, we nemen het peuterbedje. Gelukkig was ook ik verliefd op het bedje en na even overleg vroegen we een medewerker om het artikelnummer, want dit hing niet aan het bed. Helaas kwamen we er toen achter, dat het bed uitverkocht was! De medewerker vertelde ons wel dat er in de Ikea in Breda (wij waren in Ikea Barendrecht) net een nieuwe levering was gedaan van 17stuks. Na even overleggen (ofwel, mn lover overtuigen), besloten we door te rijden naar Breda. Met een volle auto, en een lege benzine tank kwamen we weer thuis.
Na deze trip snapte Mark dat mijn nesteldrang niet langer in te dammen was, en vroeg hij zijn vader om te komen helpen met verhuizen. Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, alle troep (spullen die onder t bed stonden, nachttafeltjes, Ayden zijn te kleine kleding, enz) werd opgestapeld in de badkamer, zodat er zo makkelijk mogelijk geschoven en gesjouwd kon worden.

Na een volle ochtend zwoegen (de mannen dan hè), staat het! Hieronder een paar foto’s, het zijn niet moeders mooiste foto’s, want ik schoot ze even snel om via whatsapp aan vriendinnetjes te laten zien, maar je krijgt een goede impressie van hoe t eruit ziet.

IMG_1894.PNG

IMG_1895.PNG

IMG_1896.PNG
Staat prima zo, ben er echt heel blij mee. De achterkant van onze kledingkasten wil ik nog gaan behangen, en boven het bed komt waarschijnlijk een grote plank voor onze spulletjes, zoals telefoons, Q&A boekje en nachtlampjes. Boven op de kledingkasten willen we nog iets (suggesties zijn welkom!) maken zodat we de handdoeken netjes kunnen opbergen, want het kastje waar die in zaten hebben we weggedaan.
Aangezien Ayden zijn volledige kamer nu leeg was, en hij toch moet slapen, hebben ze meteen het peuterbed in elkaar gezet.

IMG_1892.PNG

IMG_1893.PNG
Het bedje past precies in het nisje, wat ik heel fijn vond, want zo ligt hij toch nog een beetje beschut en is de overgang van ledikant naar het bedje hopelijk niet zo groot. Ik zal later nog een blogje schrijven over onze peuterbed avonturen. We kochten een ladekastje bij de Gamma, voor de helft van de prijs (van €80 naar €40, jippie!) omdat we geen leuke kledingkast konden vinden. Nu is de hangkast van de babykamer ruim zat, dus kan evt te grote kleding van Ayden daar ook makkelijk in. Het kastje zit zo goed als in elkaar, maar 1 laadtje moet nog even gelijmd worden, die had ik perongelijk gesloopt toen ik hem in elkaar zetten, oepsie.. Daarom een mooie foto van het plaatje op de doos.

IMG_1897.PNG
Ayden zijn kamer is verder nog redelijk leeg, maar de aankleding komt vanzelf. Ik wil graag de blauwe muur behangen met een stijgerhoutprint behangetje, ook moet een nog een mooi kleed komen. Iets van een speelgoedkist of opbergmogelijkheid zit ook nog in de planning, maar daar zijn we nog niet helemaal uit, dus nemen we daar gewoon de tijd voor.

Nu alles staat kan het leukste beginnen, het indelen van de kasten/commode en lekker alle baby kleertjes wassen en opruimen. Can’t wait!

Advertenties
Getagged , , , , , ,

5 thoughts on “Bovenverdieping verbouwing

 1. […] dat iedereen zijn eigen plekje heeft straks. Het enige wat in mijn ogen nog niet af is na de bovenverdieping verbouwing, is Ayden zijn kamer. Ik wilde namelijk heel graag, in zijn kamer de blauw geverfde muur, behangen. […]

  Like

 2. Gwen schreef:

  Heerlijk dat dit afgestreept is meis! Joost en ik hebben ons volledige nieuwbouwhuis (dat we dus niet konedn zien vooraf) ingericht via Floorplanner, ideaal programma! Alles bleek ook te kloppen en net zo mooi te staan in het echt uiteindelijk.

  Like

 3. Huisvlijt schreef:

  Leuk om zo bezig te zijn. Het inrichten van kasten vond ik ook altijd fijn om te doen.

  Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: