The pregnancy tag

Met heel veel inspiratie, maar te weinig rust in mijn donder om blogjes goed en netjes uit te werken, besloot ik maar weer eens een leuke tag in te vullen. Dit keer de Pregnancy Tag! Natuurlijk heb ik er een paar dikke buiken foto’s tussen gezet van afgelopen week.

1. Hoe ben je erachter gekomen dat je zwanger was en waar was dat?

Beide keren met een zwangerschapstest op de wc. Bij de zwangerschap van Ayden woonde we nog in een ander huis, en bij deze zwangerschap gewoon thuis.

IMG_1531.PNG

2. Hoe voelde je je (tijdens de zwangerschap)?

Bij de zwangerschap van Ayden had ik van 6 tot 16 weken een innige relatie met de wc pot, 4x per dag toiletknuffelen was geen uitzondering. Daarna voelde ik me opzich wel prima, ookal had ik was last van een lage bloeddruk en was ik daardoor snel duizelig.

Bij deze zwangerschap voel ik me moe, moe, moe. Ook  nu ben ik vaak duizelig en had ik al vroeg last van harde buiken. Ik merk nu wel dat het mentale aspect van deze zwangerschap veel zwaarder is dan bij Ayden, wat natuurlijk hartstikke logisch is gezien ik nu veel meer bezig ben met een spontane vroeggeboorte en dat was toen helemaal niet zo (het kwam niet eens in me op dat zoiets kon gebeuren).

3. Hoe oud was je?

Bij Ayden was ik 22 toen ik het ontdekte en 23 toen ik mama werd. Bij buikbabyboy2.0 was ik 24 toen we erachter kwamen en ondertussen ben ik al 25 geworden, dus zal ik voor de tweede keer mama worden op mijn 25e.

4. Hoe heb je het je partner verteld?

Beide keren via de telefoon! Oepsie, ja gevalletje van niet kunnen wachten. Bij Ayden was het trouwens afgesproken hoor, Mark moest namelijk vroeg beginnen met werken op mijn testdag en hij wilde me ’s ochtends niet wakker maken, dus ik zou testen zodra ik wakker zou worden en hem dan bellen. Ik weet nog dat ik heel erg twijfelde, want het tweede streepje was zo licht, dat ik bijna dacht dat ik het mezelf wijs zat te maken. Na een paar dagen nog een test gedaan, toen wel samen met Mark.

Bij deze zwangerschap ging het eigenlijk nog stommer. Ik had sinds ik Ayden heb en onregelmatige cyclus. Voor Ayden was ik altijd precies om de 28dagen ongesteld (op zaterdag om de 4 weken, ideaal), maar nu was hij elke x korter. Ik zou of op de woensdag of op de vrijdag ongesteld moeten worden, dat lag eraan hoelang mijn cyclus zou zijn. Ik had er vrij weinig vertrouwen in dat ik die maand zwanger zou zijn, aangezien ik op de 7e dag van mijn cyclus de HSG had gehad. Ik had dus met mezelf afgesproken dat ik vrijdag pas zou testen als ik ’s ochtends nog niet ongesteld zou zijn geworden. Woensdag kwam ik eigenlijk zonder ‘testdrang’ door (iedereen die zwanger wil worden weet precies wat ik bedoel haha), maar toen ik Ayden op bed had gelegd, had ik spontaan zin in een wijntje. Aangezien ik niet het risico wilde nemen dat ik alcohol zou drinken terwijl ik zwanger zou zijn, besloot ik een test te doen. Er eigenlijk compleet van uit gaande dat deze negatief zou zijn, plaste ik in een bakje, hield t staafje erin en legde hem op de wasbak. Nog voor ik klaar was met afvegen, stond er al een dikke plus! Huilend (van blijdschap mensen, van blijdschap!) heb ik Mark (terwijl ik nog in mijn blote kont op de wc zat) opgebeld. Hij kon me door mijn tranen heen eerst amper verstaan, maar toen hij het snapte was hij ook erg blij!

5. Heb je 12 weken gewacht voordat je het mensen vertelde en waarom wel/niet?

Om het ‘wereldkundig’ te maken hebben we inderdaad 12 weken gewacht. Wel hebben we het beide keren eerder verteld aan onze directe familie en rond 9/10 weken aan goede vrienden. Daarnaast heb ik deze zwangerschap meteen nadat ik Mark gebeld had, Gwen ge-appt we wisten namelijk van elkaar dat we ermee bezig waren en ik kon het nieuws niet voor me houden. Ik was wel even bang dat het bij haar (nog niet) zou lukken, maar gelukkig kreeg ik een paar dagen later ook een hele blije app met positieve test van haar!

6. Wil je meer dan één kind?

Haha, deze vraag lijkt me een beetje overbodig, aangezien Ayden zijn broertje lekker in mijn buik ronddobbert.

IMG_1530.PNG

7. Wat was/is je grootste food craving?

Tijdens de zwangerschap van Ayden had ik niet echt cravings, tenminste ik had soms wel opeens ergens trek in, maar het is niet zo dat ik de hele zwangerschap zin had in frikandellen ofzo. Ook nu heb ik niet 1 bepaalde craving, ik heb nu voornamelijk zin in lekker vet en ongezond. Of hartige hapjes, chipjes, toastjes met smeerseltjes dat soort dingen. Af en toe heb ik ineens zin in zoet, en dan haal ik snoepjes in huis. Wel wilde ik tot voor kort telkens lang houdbare halfvolle melk drinken, daar had ik elke x zo’n zin in. Jammer genoeg had ik laatst een pak wat dus niet goed meer was, en aangezien ik melk altijd naar binnen klok, had ik dus al heel mijn glas leeg voordat ik het überhaupt door had. Ik kon meteen doorrennen naar de plee, en trust me, bedorven melk smaakt nog goorder als het weer naar buiten komt! Sindsdien heb ik er nog wel zin in, maar durf ik het eigenlijk niet meer te drinken.

8. Wat was/is het beste van je zwangerschap?

Lastig, en zijn zo veel dingen mooi aan mijn zwangerschappen. Ik ben dol op mijn groeiende buik, vond en vind het zo mooi een zwangerschapsbuik! Ook blijf ik het zo bijzonder vinden dat 2 mensen gewoon samen leven kunnen creëren en dat er een mens in mijn buik groeit, soms vind ik het te bizar voor woorden, een minimensje in mijn buik! Maar het mooiste vind ik toch wel de schopjes en koprollen in mijn buik. Zo bijzonder dat je al contact kan maken met je kindje in de buik, helemaal als hij dan naar mijn of Mark zijn hand toe zwemt en er even tegen aan schopt, of zijn kont er tegen aan nestelt. Ook vind ik het nu erg leuk dat als Ayden bijvoorbeeld huilt, of erg druk is (en dus luid aanwezig) de baby daar ook op reageert.
9. Wat was/is het minst leuke?

De onzekerheid! Bah bah bah, wat kan je jezelf toch gek maken van onzekerheid tijdens een zwangerschap. Je moet maar gewoon vertrouwen op je lichaam en dat is lastiger dan je denkt!
10. Wilde je het geslacht weten? Waarom wel/niet?

Tijdens de zwangerschap van Ayden wilde wij het niet weten. Of nouja, ik wilde het perse niet weten, Mark die wilde het opzich wel weten, maar vond een verrassing gelukkig ook erg leuk. Wel had ik sinds ongeveer 13 weken zwangerschap het gevoel dat het een jongetje zou zijn. Deze zwangerschap wilde ik het wel graag weten, en vond Mark het niet erg als het een verrassing zou blijven. Gelukkig kon ik hem ervan overtuigen om een geslachtsbepalingsecho te doen. Heel veel mensen dachten dat ik dit keer een meisje zou krijgen, maar ik zelf had werkelijk geen idee. Met 16w kwamen we erachter dat Ayden een broertje krijgt, helemaal leuk! Ik denk dat ik het dit keer wel wilde weten om toch nog ergens de controle over te hebben. Tijdens de zwangerschap van Ayden raakte ik natuurlijk alle controle kwijt, en sindsdien is dat een beetje (ahum) een dingetje.
11. Had je snel een naam?

Toen Ayden geboren werd, hadden we nog geen naam gekozen. Voor een meisje hadden we toevallig die week besloten (Ayden zou Jessie Layla gaan heetten als ie een meid was geweest) maar we hadden nog 3 jongens namen staan om uit te kiezen. Ik ben er van overtuigd dat ookal was Ayden op tijd geboren, dat hij dan alsnog Ayden had geheten, die naam past namelijk precies bij hem. Waarschijnlijk had hij dan nog wel een tweede naam gehad.

Voor buikbaby2.0 hebben we sinds 1,5 week besloten over een naam! We twijfelen nog wel of er nog een tweede naam achter komt, want dit vinden we beiden wel mooi, maar een soort van oneerlijk tegenover Ayden. Waar je, je al niet druk om kan maken hè. Ik vind het wel heel gek om de baby al bij zijn naam te noemen hoor, is echt wennen, maar dat gebeurd vast snel genoeg.

IMG_1532.PNG

12. Wilde je gaan borstvoeden?

Hier kan ik volmondig JA op antwoorden. Helaas is dit bij Ayden niet gelukt en dat is nog altijd een litteken bij mij. Als hummel2.0 er is, ga ik er dan ook alles (maar dan ook echt ALLES) aan doen om de borstvoeding dit keer wel te laten slagen, maarre no pressure verder hoor.
13. Waar kijk je het meeste naar uit?

Heel, héél lang zwanger zijn en dan een voldragen baby op de wereld zetten. Hoewel dit me ergens ook wel beangstigd, want hoe de hell is het om alleen maar te kunnen waggelen in plaats van lopen. Hoe voelt het om die dikke buik helemaal zat te zijn (ik kan het me werkelijk waar niet voorstellen), hoe is het om verlof te hebben, wat kan ik verwachten van de kraamweek en de kraamverzorgster. Hoe gaat überhaupt zo’n intake met de kraamverzorging in zijn werk?! Zorgen voor later, nu eerst maar verder broedden en duimen dat ik minimaal 37 weken zwanger mag worden!

Advertenties
Getagged , , , , ,

7 thoughts on “The pregnancy tag

 1. Nicole schreef:

  Wat heb je de tag mooi ingevuld.. Heb hem met veel plezier gelezen! Super grappig ook dat je om dat wijntje “even” een test ging doen en hij gewoon positief was!! Super leuk 😀
  Hoop dat je beeb nog lekker lang blijft zitten!

  Like

  • Roos' Blog schreef:

   Dankjewel! Vond het ook erg leuk om hem in te vullen. Eigenlijk wel grappig inderdaad dat ik om een wijntje ‘even’ een test ging doen, maar ben blij dat ik het zo gedaan heb. Better safe, than sorry (of was dat nou een condoomreclame :P).

   Like

 2. Gwen schreef:

  Haha, een paar dagen later?! Ja dat was de 3e en duidelijkste test in de rij (tot dan toe), maar mijn eerste test-appje kreeg je diezelfde woensdagavond, ik bleek hem ongeveer een uur na jou gedaan te hebben, alleen omdat ik dus wel een normalere langere cyclus had, zat ik echt nog 5 dagen ervoor ofzo. Dunne streepjes dus 😉

  Like

 3. Arcadia schreef:

  Gaat het allemaal goed? Wat een leuke tag! Ik hoop dat je dit keer prachtig lang zonder grote hobbel borstvoeding mag geven.

  Like

 4. mamazingmama schreef:

  Hey lieve Roos, realiseer me nu dat 28 wkn wel echt schrikken was joh en zo vroeg! Ik hoop ook echt dat je lekker lang zwanger mag zijn dit keer. En de toiletknuffelen ook niet meer! Heb wel erg moeten lachen om dit woord trouwens. 😉 Veel sterkte en geluk gewenst meis! X Chantal

  Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: