Zwangerschapsergernissen

Sinds ik weer zwanger ben, besef ik me maar al te goed dat er een hoop dingen zijn waar ik me aan erger. Normaal gesproken ook wel, maar nu (door de hormen) merk ik het des te meer. Hier mijn top 5 van zwangerschaps ergernissen.

 

 1. Wild vreemden, of vaag bekenden, die zomaar aan je groeiende buik zitten, zonder het te vragen. How dare you?! Ik ga toch ook geen wild vreemde spontaan over zijn buik aaien. Waarschijnlijk kan ik dan nog een klap op mn smoelwerkje ontvangen ook. En daarbij, niemand aait vriendlief over zijn gereedschap en zegt dat die goed werk verricht heeft toch. LAAT MIJN BUIK MET RUST.
 2. Wild vreemden die vragen of je al weet wat het wordt en ook nog serieus een antwoord verwachten. Waarom gaat dat jou in hemelsnaam aan? En als je dan zegt dat het zeker geen olifantenkalf is, of een tijgerjong, dan ook nog beledigd zijn.
 3. De vraag: ‘hoe gaat het met de baby?’. Kijk als ik net een echo heb gehad, dan kan ik de vraag nog enigszins begrijpen. Maar zomaar in het wilde weg vragen hoe het met de baby gaat, ik bedoel ik kan het hem moeilijk vragen toch! Wanneer je kan communiceren via flessenpost ofzo, ben je de eerste die het hoort. Zucht.
 4. Ongevraagde goed bedoelde adviezen. ‘Als je dit nou wel/niet doet, dan gebeurd dit en dit wel/niet’. ‘Oooh, de vriendin van mijn achterneef haar buurvrouw smeerde altijd yoghurt op haar buik, die heeft geen streepje striae’. ‘Vroeger deed ik het altijd zo en zo, dat werkt echt hartstikke goed voor dit en dat’. Ja, LEUK, dat het voor jou misschien goed werkte, maar ik kan me niet herinneren dat ik om advies gevraagd heb. En nee, het kan me geen bal interesseren waar jij je kinderwagen gekocht heb, welke puf techniek jij gebruikt hebt tijdens de bevalling en ik weet heus wel wat ik wel en niet mag eten. Echt, als ik iets wil weten, dan vraag ik er zelf om.
 5. Overbezorgdheid. Ook wel over bemoeienis genoemd. Dat ik zwanger ben, betekend niet dat ik elke keer aan een kruis verhoor onderworpen hoef te worden. Dat mijn vorige zwangerschap niet helemaal ging zoals de bedoeling was, betekend niet dat ik daar elke keer aan herinnerd hoef te worden. Als het niet goed gaat, meld ik dat heus wel. En als ik dat niet doe, dan zal ik daar echt wel een goede reden voor hebben (zoals dat het je geen hol aan gaat bijvoorbeeld!). 

Ik ben benieuwd of er meer (ex)zwangere dames zich kunnen herkennen in deze ergernissen. En welke en bij jou absoluut nog in dit rijtje thuis hoort.

Advertenties
Getagged , , ,

9 thoughts on “Zwangerschapsergernissen

 1. Oh dat lijkt me super irritant…

  Like

 2. Betty schreef:

  Ja, heel herkenbaar… Hoewel: ik heb nog geen wildvreemden gehad die aan mijn buik zaten te voelen. Wel familieleden en goede vrienden, maar dat vind ik niet erg.

  Ik erger me vooral aan alle bemoeienis van mensen. “Hebben jullie niet teveel echo’s gedaan?”, “Maar zo is er toch geen verrassing meer?”, “Zouden jullie niet toch liever voor een tweedehands kinderwagen willen gaan?”, “Hebben jullie al een ziekenhuis uitgezocht?”, “Kun je niet beter gewoon thuis bevallen?”

  AAARRGGHH! Nee mensen! Wij hebben alle keuzes die we hebben gemaakt goed afgewogen. En de keuzes die we niet hebben afgewogen, vinden we niet belangrijk genoeg. DOEI!

  (“Hoe is het met de baby” is inderdaad een super vervelende! “Eh, goed, denk ik. Hij zit er nog…”)

  Like

 3. Arcadia schreef:

  Ik vrees dat die laatste ook een ergernis zal worden hier als het eenmaal zo ver komt. Herkenbaar allemaal hoor!

  Ik duim trouwens voor een prachtige 20 weken echo binnenkort.

  Like

 4. Pauline schreef:

  Haha heel herkenbaar lijstje! Behalve aan de buik zitten… Ik verstopte mijn buik goed zodat niemand er makkelijk aan kon komen zonder lagen kleding enzo opzij te schuiven haha, was er wel bang voor!
  Verder ergerde ik me rot als mensen aankwamen met ‘neem nog wat! Je moet tenslotte voor 2 eten’ als ik zat te eten.

  Like

 5. nadia1988 schreef:

  Mijn absolute ergernis (tijdens zw en kraamweek): “geniet ervan, want het gaat zo snel/is zo voorbij”. Ookal klopt het miss wel, dan nog leef je soms liever in het nu dan in de toekomst. En alsof je er niet van zou kunnen genieten… Pff haha.

  Like

 6. twinkelbella schreef:

  Aaah jah helemaal herkenbaar. En zo niet fijn als je zwanger bent al dat bemoei..

  Like

 7. Melissa schreef:

  Niet alleen wild vreemden of vaag bekende maar ook gewoon bekende die zomaar aan je buik zitten.. Blijf er gewoon vanaf.. Oh en al die ongevraagde adviezen en wat dacht je van de vraag of het wel gepland was/is… Verschrikkelijk..

  Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: