Droger

Onze droger was kapot, al ruim 3 weken lang. Ik vond het vreselijk! Ik heb echt een hekel aan de was opvouwen, maar aan ophangen nog veel meer. Ik moet dan ook meteen toegeven dat hier bijna alles gewoon de droger in gaat. Alleen voor wol maak ik een uitzondering, en bepaalde kleding van dreumes lief, voor de rest gaat alles liniearecta vanuit de wasmachine de droger in. Je begrijpt dat de luie huisvrouw in mij, dus zwaar verdrietig was, toen onze droger ermee besloot op te houden. Wegens drukte bij Bosch, en ons achterlijke onhandige werkschema van de laatste tijd, lukte het niet om eerder een afspraak te plannen met de monteur. Maar vandaag was het dan eindelijk zo ver, ik kan eerlijk zeggen dat ik gewoon naar deze dag heb uitgekeken. De was stapelde zich op, want alleen het hoognodige werd gewassen. Ieders kleding kast leek angstvallig leeg te worden, en de twee wasmanden leken het bijna te begeven. Een beetje overdrijven mag hè.
Maar vanmiddag kwam monteur Frank, mijn ‘redder in nood’. Mark had al netjes de droger van de hoge plank afgetild en boven op de overloop gezet, de gentleman! Monteur Frank was een kletskous die het wel gezellig vond zo’n dreumes om zich heen. Ayden vond al dat gereedschap natuurlijk maar wat interessant en liep en klom constant om hem en de droger heen. Van monteur Frank kreeg hij zelfs een schroevendraaier om mee te helpen. Of nouja, t handvat ervan, waar je elke x een ander stukje in kan zetten voor een andere schroef.

20140514-203912.jpg
Na de halve droger uit elkaar te hebben gehaald, werd de boos doener gevonden. Een verstopte leiding richting het reservoir. Deze werd even grondig schoongeboend, en daarna kon de droger even getest worden. Hier uit moest blijken of de pomp niet kapot was, maar gelukkig was dit niet het geval!

20140514-205046.jpg
Toen ik vroeg hoe ik dit nou kok voorkomen, want we maken na elke droogbeurt het stofopvangbakje schoon en best regelmatig de filter schoon, gaf monteur Frank me een verassend antwoord. Minimaal 1x per week een 90• graden was draaien, en maar een heel klein beetje wasmiddel gebruiken. Hierdoor zitten er minder bacteriën en achter gebleven wasmiddel in je natte was, en kan dat ook niet aankoeken in de smallere leidingen van je droger. Dus (luie) huisvrouwen onder ons, hoe milieu bewust wassen op lage temperaturen ook is, het is funest voor je droger!
Zucht, weer wat geleerd. En nu eerst, een wasje draaien en mn geliefde droger zijn werk weer laten doen. Fijne avond!

Advertenties
Getagged , , ,

3 thoughts on “Droger

 1. Arcadia schreef:

  Respect dat je drie weken zonder droger hebt geleefd, dat doe ik je niet na! Fijn dat het weer gemaakt is.

  Like

 2. Nicole schreef:

  Ja de droger is hier ook onmisbaar.. hebben hem eigenlijk pas aangeschaft toen we verhuisd waren en ik zwanger was.. Maar wil hem nu al niet meer kwijt!

  Like

 3. Francesca Vonk schreef:

  Hell als die machines het begeven. Ik doe handdoeken altijd op 90 en wat in de droger gaat zonder wasverzachter. Das namelijk vettig.. Behoud voor je droger is mij eens verteld… Fijn dat ie het weer doet!!!

  Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: