Uitstelkoningin

Terwijl ik bezig was met de was opvouwen, of beter gezegd, de 4 wassen die er nog lagen op te vouwen, bedacht ik me dat ik echt koningin uitstellen ben, en dat ik daar best een blogje over kon schrijven.
Alles wat morgen ook kan, doe ik waarschijnlijk pas overmorgen. Als ik er het nut van het nu doen niet inzie, dan kan ik altijd wel wat leukers, interessanters, gezelligers, of belangrijker vinden wat ik wel kan of ga doen. Ik heb dit al, zo lang als ik me kan herinneren. Op school kwam het regelmatig voor dat ik een uur voor een toets aan mn vriendinnetje vroeg of ik haar samenvatting nog even door mocht lezen, omdat ik weer eens niet geleerd had (en dus ook geen samenvatting had gemaakt). Een verslag maken, waarom daar meteen mee beginnen, als je er drie weken de tijd voor krijgt? Dat kan best allemaal op de avond voor de inlever datum. Natuurlijk zat ik op die avond wel even keihard in de stress, en vervloekte ik mezelf om mijn uitstel gedrag, maar de rest van de drie weken hoefde ik me er een seconde druk om te maken. Nog iets wat ik altijd uitstel, belangrijke telefoontjes. Ik heb echt een grafhekel aan bellen (naar vreemden voornamelijk), en stel het t liefst zo lang mogelijk uit. Niet erg handig en dit probeer ik mezelf ook echt af te leren.

Ik zag mijn uitstel gedrag altijd als een negatieve eigenschap, tot een tijdje geleden. Toen las ik een artikeltje, over dat dingen uit stellen juist een positieve eigenschap (kan) zijn. Als je er zelf geen extra stress van ondervindt en het echt kan loslaten wat je nog moet doen is het prima dat je uitstelt. En wie alles op het laatste moment doet, kan veel beter filteren wat echt belangrijk is, en verzet daarom niet onnodig extra werk.
Ik heb er gelukkig geen moeite meer mee en accepteer dat ik zo’n uitsteller ben, helemaal nu ik weet dat het ook positief kan zijn!

En nu, terwijl ik dit blogje zit te typen, zit ik op bed, tussen een mega berg on op gevouwen was. Tja, je bent uitstelkoningin of niet hè!

Advertenties
Getagged , , , ,

7 thoughts on “Uitstelkoningin

 1. Happy Lioness schreef:

  Goh dat had ik eerder moeten weten. Dan had ik dat mijn moeder vroeger kunnen vertellen als ze weer met de opmerking: “stel niet uit tot morgen wat gij heden nog kunt doen”.

  Like

 2. […] ik echt een uitstelkoningin ben, moest ik nog 4 wassen opvouwen. Wat een rotwerk […]

  Like

 3. Maai schreef:

  Hmmm heel herkenbaar. Zeker dat van de telefoontjes. Punt is dat het bij mij juist wel in mijn hoofd blijft zitten en ik het juist niet kan loslaten. Consequentie is overvol hoofd. Ben bang dat het bij mij dus niet zo’n goede eigenschap is….

  Like

 4. Linda schreef:

  Kijk, dat is nog eens een positieve draai. Hoef ik me de volgende keer ook niet meer schuldig te voelen als er iets uitgesteld wordt.

  Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: