Mama cafe

Gisteren was de opening van het Mama Cafe van Gorinchem. Het is gevestigd in de bibliotheek aan de groenmarkt, in hartje binnenstad. De perfecte plek voor een mama cafe als je het mij vraagt. Lekker centraal en goed bereikbaar, lopend, fietsend of met de auto. Het ‘cafe’ is elke vrijdag open van 10u tot 12u. Iedere (aanstaande) mama is met kind(jes tot ongeveer 2 jaar) welkom.

20140215-192209.jpg
Elke 4 weken is er een thema wat besproken gaat worden. Daarnaast wordt er soms wat gedaan met muziek of met spelletjes. Naast de activiteiten, is het vooral leuk om nieuwe andere mama’s te leren kennen, andere meningen te horen en ervaringen uit te wisselen.

20140215-194311.jpg

Samen met Ayden en vriendinnetje Nadia en zoontje Lukas zijn we naar de opening geweest. Er waren een stuk of 20 mama’s met kindjes tussen de 0 en 24 maanden. Ik had verwacht dat Ayden het allemaal een beetje spannend zou vinden, maar tot mijn verbazing kroop hij meteen overal naar toe toen ik hem neerzette. Normaal gesproken in een nieuwe omgeving, zet hij t op een brullen als ik hem op de grond zet, en wil hij in het begin alleen maar in mijn armen hangen. Gelukkig gedroeg Ayden zich keurig. Aangezien hij niet naar een kinderdagverblijf gaat, komt hij weinig in contact met leeftijdsgenootjes. Ik was dan ook razend benieuwd hoe hij zich zou gedragen, aangezien hij best een mini monstertje kan zijn. Bang voor uitgestoken oogjes, afgebeten vingertjes, of in elkaar geslagen dreumesen hoef ik blijkbaar niet te zijn. Hij vond de andere kindjes wel interessant, maar de serpentines die op de grond lagen, waren veel leuker.

Aan het eind van de ochtend hoorde ik dat er ook een fotograaf van het AD was geweest. Zelf had ik deze heel niet opgemerkt, maar vandaag gaf mijn schoonmoeder mij de krant, we staan er namelijk in!

20140215-204042.jpg
Hier het stukje in de krant. Ayden aan het spelen met nog 2 dreumesen, met de serpentines, en de mama’s druk in gesprek. Op de achtergrond zie je Nadia en Lukas ook, of nouja, Nadia zit verstopt achter Lukas.

20140215-205527.jpg

We gaan zeker vaker naar het Mama Cafe. Dan kan Ayden wat vaker met andere kindjes spelen, en deze mama met andere mama’s kletsen.

Mocht je op de hoogte willen blijven van het Mama Cafe Gorinchem, dan vind je hun facebook pagina hier

Advertenties
Getagged , , , , ,

2 thoughts on “Mama cafe

  1. […] tijdje geleden schreef ik er al een blogje over, sinds kort is er elke vrijdag in Gorinchem een mama café. Hartstikke leuk, niet alleen voor […]

    Like

  2. Linda schreef:

    Wat leuk dat er daar nu ook een mamacafe is. Hier is het ook iedere twee weken, ben nu een paar keer geweest en dreumes vindt het fantastisch. Het voordeel is ook dat ik andere moeders ontmoet met jongere kinderen.

    Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: