Christmas Tag

Omdat het bijna kerst is, gaat de Christmas Tag rond in blogland, hartstikke leuk om hier aandacht aan te besteden. Kerst is tenslotte een knusse en gezellige tijd! Ik ontving de Christmas Tag van Gwen, thanks!

20131216-201751.jpg

 

 • Wat is je favoriete kerstliedje?

Heerlijk cliché, maar het liedje wat me het meest kerstgevoel bezorgd is Last Christmas – Wham! Altijd als ik dat nummer hoor, waan ik mezelf in een sneeuwrijke omgeving, in zo’n houten chalet met openhaard en mega kerstboom. Juist, precies zoals in de videoclip.  

 • Wat is je favoriete kerstfilm?

Goede vraag! Ik geloof niet dat ik een favoriete kerstfilm heb. Ik vond The Santa Clause (1,2 en 3) wel erg leuk, maar die zou ik niet elk jaar willen kijken. Hetzelfde heb ik met The Grinch, best een leuke film, maar ook die hoef ik niet elk jaar te zien.

 • Wat staat er boven aan je verlanglijstje?

Eigenlijk vier ik nooit kerst met cadeautjes. Van huis uit vierden wij altijd Sinterklaas, zelf nog jaren nadat we allemaal niet meer geloofden. In de laatste jaren dat ik thuis woonde, lag er vaak wel 1 klein cadeautje onder de boom, maar dat was meer omdat het wel leuk stond onder de boom. Met Mark heb ik nog geen kerst gevierd. Dit jaar is de derde keer dat er kerst is en we samen zijn. Het eerste jaar woonde we in mijn oude (mega rommelige) anti kraak woning en ik had geen kerstspullen in huis en ook geen behoefde hier aan, ook moest ik werken met kerst. Afgelopen jaar lag Ayden nog in het ziekenhuis en stond mn hoofd totaal niet naar kerst spullen kopen en het huis versieren. Dit jaar doen we een beetje aan kerst, en leggen we wat kleine dingetjes onder de boom, gewoon voor de leuk. Eigenlijk is het enige wat op mijn verlanglijstje staat, dat we allemaal goed gezond blijven aankomend jaar.

 • Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?

Ik draag zelf eigenlijk nooit zoveel make-up. Wat mascara en oogpotlood, en als ik een bleek gezicht heb soms wat blusher. Misschien dat ik er dit jaar een leuk glitter oogschaduwtje tegen aan gooi, maar heel overdreven zal het niet worden.

 • Wat draag je het liefst tijdens kerst?

De afgelopen jaren niet veel bijzonders. Vorig jaar hoogst waarschijnlijk een normale broek en grote trui, want mooi maken voor t ziekenhuis vond ik zo’n onzin. De jaren ervoor moest ik meestal werken met de kerst. Dan had ik gewoon een broek en feestelijk shirt aan. Toen ik nog in de thuiszorg werkte, had je van die vreselijke witte zustersbloesjes, dan hing ik 2 kleine kerstballetjes aan mn oorbellen. Dit jaar zal het denk weer niet veel bijzonders worden. Misschien trek ik wel een mooi jurkje aan, maar het zou ook heel goed kunnen dat ik in mn pyjamabroek ga lopen. 

 • Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?

Hoewel ik een echte koukleum ben, vind ik sneeuw geweldig. Ik zal dus zeker een poosje in de sneeuw gaan spelen! Ik hoop nog ergens een goedkope slee op de kop te tikken waar Ayden in/op vast kan zitten, lijkt me zo leuk! Maar ik kan ook heerlijk genieten om warm binnen te zitten, en naar buiten te kijken en op die manier genieten van winterwonderland. Liever met thee dan warme chocolademelk, dat dan weer wel.

 • Hoe ziet je ideale kerst eruit?

Rustig wakker worden, naar beneden gaan en zien dat het (voor het eerst dit jaar) gesneeuwd heeft. Samen met man en kindlief wat kleine cadeautjes uitpakken. Samen ontbijten en/of brunchen, daarna lekker wandelen buiten met z’n drietjes. ’s Middags op t gemak een leuke kerstfilm kijken of een gezelschapsspel spelen, en ’s avonds gezellig wat lekkers eten. Niet overdreven groot uitpakken, maar gewoon net een beetje anders dan anders. Gewoon een relaxte dag met mn gezinnetje. 

 • Wat doe je met kerst dit jaar?

Kerst avond en tweede kerstdag moet ik werken. Doe ik al jaren en vind het helemaal niet vervelend. Kerst in leuk hoor, daar niet van, maar vaak ik het ook een moetje. Je moet naar (schoon)familie, en het moet knus en gezellig en liefdevol zijn. Ik vind dat je heel het jaar gewoon voor gezelligheid en liefdevol kan kiezen, en niet alleen met kerst. Ik ben meer van het oud en nieuw vieren. En dit jaar is het extra speciaal, want op oudjaarsdag is Ayden ’s middags precies een jaar thuis!

20131216-201141.jpg

 • Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Een neppe, van de Action. Ik geloof dat hij nog geen 5 euro was. Het is een kleintje en ik vind het wel prima. We hebben een dreumes die alles wat los en vast zit overal vanaf/tussenuit trekt, en drie katten die zo’n boom maar wat interessant zouden vinden. Als Ayden wat groter is dan wil ik wel graag een grotere boom. Of dat dan een echte of een neppe wordt, dat weet ik nog niet. 

20131216-201427.jpg

20131216-201434.jpg

20131216-201441.jpg

 • Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Ik heb geen ballen in de boom! Alleen maar houten/rieten/stoffen versierseltjes. Plastic ballen vind ik vaak niet zo mooi en glazen ballen vond ik nog een beetje te kwetsbaar. Mocht Ayden (of de poezen), de boom nu omtrekken, dan liggen er nergens scherven, of van die ijzeren haakjes. Ideaal. Ik moet zeggen dat ik mn boompje, zonder ballen, alsnog hartstikke kerstig vind! Wel heb ik twee vaasjes staan met onder andere kerstballen erin. Deze zijn wit en rood. 

20131216-201730.jpg

 

De bedoeling van een tag is natuurlijk dat deze door gegeven wordt, dus ik tag MarisJessBertine en Infinity Lifestyle. Heel veel plezier met invullen allemaal. En iedereen in blogland, alvast een fijne kerst!

Advertenties
Getagged , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Christmas Tag

 1. Echt leuk heb deze tag op FB gezet en zelf ingevuld! :-))

  Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: