Vastgebonden

Sinds Ayden kan gaan staan in zijn bed, is dit het enige wat hij nog in bed wil doen. Hoe moe hij ook is, hij gaat staan. Alleen begrijpt hij nog niet, hoe hij met slaapzak en al weer moet gaan zitten/liggen. Heel erg vervelend voor ons en voornamelijk voor hem, want hij wordt ’s nachts nog al eens wakker. En dan gaat hij staan en huilen. Heel. Hard. Huilen. Hartstikke zielig, helemaal omdat als je hem dan weer neerlegt, hij alweer staat voordat je zijn kamer uit bent. Ook in slaap vallen ’s middags was een probleem en duurde vaak een uur voordat hij überhaupt sliep en dan sliep hij ook nog heel kort. Na ruim twee weken elke keer gebroken nachten, een heel chagrijnig dreumesje en snel geïrriteerde papa en mama was de maat vol. Er moest iets veranderen want we hadden allemaal slaap tekort en daar werd echt niemand blij van.

Ik heb verschillende dingen geprobeerd, zoals zijn slaapzak onderin achter het matras stoppen. Hij gaat gewoon staan, of trekt het los en gaat dan staan. Geen succes dus. Ook onder een wat zwaarder wollen dekentje laten slapen hielp niet, trapte hij met gemak van zich af of trok het helemaal over zijn hoofd heen zodat het boven hem terecht kwam.
Dus heb ik hem vastgebonden. Dit klinkt wat dramatischer dan het is, maar het is wel echt vastbinden. Ik stop zijn slaapzak achter het matras en leg een laken overdwars over hem heen. Die stop in aan de onderkant in en de zijkanten ook. En ter hoogte van zijn borst bind ik het laken vast aan een bedspijl. Hij heeft nog genoeg ruimte om op zijn buik te draaien, maar hij kan niet meer over eind komen om te gaan zitten/staan.
Ik moet zeggen dat ik me heel schuldig heb gevoeld. Ik had mn kind vast gebonden. Duurde wel geteld 3 minuten en toen was het schuld gevoel weg. Ayden sliep! Na twee weken een groot gevecht te leveren voordat hij eindelijk in slaap viel, lag hij nu binnen 3 minuten heerlijk te slapen! En wat denk je, hij is heel de nacht niet meer wakker geweest! Sindsdien bind ik elke dag, twee keer mijn kind vast. Ik vergelijk het maar met inbakeren, daar beperk je ook een kindje zijn vrijheid zodat het goed kan slapen.

Voor mensen de kinderbescherming gaan bellen, hier wat foto’s zodat je zelf kan oordelen ;).

20131211-213353.jpg
Je stopt de slaapzak achter het matras

20131211-213443.jpg
Je legt het lakentje overdwars en stopt die in

20131211-213529.jpg
Je legt een knoop aan beide kanten om een spijl op borsthoogte

20131211-213624.jpg
En voila, meneer ligt veilig vast!

20131211-213710.jpg
Zoals je kan zien ligt hij hier op zijn zij, dus draaien gaat prima :).

Advertenties
Getagged , , , , , , ,

4 thoughts on “Vastgebonden

 1. Gwen schreef:

  Haha, ik vind het geweldig bedacht! Veel beter dan midden in de nacht stukken te moeten wandelen 😉 Olivia gaat ’s nachts ook wel eens zitten of ondersteboven liggen en een beetje kletsen, maar als ze zit of staat kan ze altijd weer gaan zitten en gaat ook weer liggen. Gelukkig heb ik dit probleem dus niet, maar fijn dat Ayden weer goed slaapt zeg!!

  Like

  • Roos' Blog schreef:

   Ayden sliep eigenlijk altijd ondersteboven haha, maar dat was nooit zo’n probleem. Maar inderdaad een aantal nachten aan de wandel breekt je op, pffft niks meer gewend haha! Gelukkig gaat het sinds we hem vastleggen een stuk beter!

   Like

 2. Nicky schreef:

  Fijn dat dit bij hem werkt en hij zo lekker door kan slapen. Hij heeft nog genoeg bewegingsvrijheid. Inbakeren deed ik bij mijn kids ook en het hielp.

  Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: