Bath Time #1

Toen Ayden geboren werd, kon hij de eerste paar weken niet in bad. Natuurlijk omdat hij aan allemaal slangetjes, buisjes en apperatuur lag, maar voornamelijk omdat hij het gewoon niet aan kon. Hij werd gewassen met een vochtig washandje en dat gebeurde (zeker ik het begin) zo om de dag anders was er de kans dat hij te moe zou worden en dat wil je voorkomen bij prematuren.
Ik geloof dat Ayden 6,5/7 weken oud was toen hij (EIN-DE-LIJK) voor het eerst in bad mocht. Los gekoppeld van de hart monitor (eng!) en saturatie meter (zuurstof level in zn bloed) mochten we voor t eerst meer dan 2 meter met hem lopen, want het bad zat aan de andere kant van de zaal.
Gewikkeld in een hydrofiele doek mocht hij voor t eerst in bad. De doek gebruikten we om hem veiligheid/geborgenheid te geven, want het bad is een ‘grote’ open ruimte en daar kunnen (prematuren) baby’s erg van schrikken. En schrikken betekend stress, en stress moesten we zo veel mogelijk voorkomen.

20130825-134251.jpg
Eenmaal thuis maakte ik van elk badje een feestje, t voelde zo special, zeker omdat we er zo lang op hebben moeten wachten. Gelukkig vond Ayden t heerlijk in bad en zag ik hem elke keer helemaal ontspannen worden.

20130825-134650.jpg
Tegenwoordig gaat Ayden bijna nooit meer in bad, maar gaat hij lekker mee onder de douche met papa of mama. Toen hij leerde van zn rug naar zn buik te rollen, besloot hij dat de wereld vanuit buikligging veel leuker en interessanter was, en dus wilde meneer ook draaien in bad. Helemaal niet handig natuurlijk! Ondertussen zijn we (Mark en ik) heel erg handig geworden in alleen douchen met de kleine grote man. Alles staat of valt met een goede voorbereiding, maar eigenlijk is dat met alles wel zo met een kind.

20130825-135537.jpg
Zodra Ayden los kan zitten, zal hij wel weer vaker in bad gaan, maar voor nu, knuffelen we lekker door tijdens het douchen!

Advertenties
Getagged , , ,

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: