Tafelen

Van huis uit ben ik gewend, eten doe je aan tafel. Niet op de bank, niet voor de tv of achter de computer, nee gewoon met het gezin aan tafel. Alleen, woon ik nu al ruim 6 jaar op mezelf, waarvan (bijna) 2 samen met Mark en die gewoonte van aan tafel eten is niet meer. Door onregelmatige werktijden eten we vaak alleen en een makkelijke snelle hap (op de bank) is eerder uitzondering dan regel. Niet dat die makkelijke snelle hap ook altijd ongezond is, maar om nou te zeggen dat we altijd aan onze 200gram groenten op een dag komen…

Nu Ayden is begonnen met vast voedsel eten, vond ik dat daar verandering in moest komen. Niet alleen omdat ik het zo gezellig vind met zn allen aan tafel, maar ook om wat meer regelmaat in zijn (en mijn!) leven te brengen.

20130822-202414.jpg
Vandaag zijn we begonnen, met (in ieder geval) ’s avonds aan tafel eten. Na een hoop gepuzzel met de eettafel, die ook dient als computertafel, hebben we (voor nu) een handige indeling gevonden. Ayden is namelijk nogal snel afgeleid en zo tussen ons in had hij het prima naar zijn zin en hield hij zn concentratie goed bij t eten. Over t algemeen krijgt hij gewoon potjes groente, aangezien in niet zo’n goed pureerding heb. Zodra hij wat meer verschillende dingen mag eten en ook stukjes in zn eten door kan slikken, zal hij meer ‘met de pot mee’ gaan eten. Voor nu ben ik al blij dat zijn eten tenminste door geslikt wordt in plaats van dat hij het naar buiten duwt met zijn tong. Dit heeft hij bijna 2 maanden gedaan en we liepen er zelfs voor bij de logopedist. Ik snap hem ook wel, had hij na die stomme sonde eindelijk het zuig/slik reflex goed door, moet hij in 1 keer zomaar gaan slikken. Is natuurlijk ook hartstikke moeilijk. Gelukkig met wat goede tips en moedertje tijd is dat allemaal goed gekomen. Sinds een week eet hij een half potje per maaltijd op. Een goede reden om dus lekker met ons gezinnetje te tafelen, letterlijk!

20130822-203721.jpg

Advertenties
Getagged , , , ,

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: