Pauze knop

Geniet er maar van nu t nog kan, ze blijven zo kort klein.

Zo’n schattig, hulpeloos baby’tje is aandoenlijk en ik kan me voorstellen dat deze periode (+/- 3 maanden) voor veel mama’s te kort duurt. Maar hier betekende hulpeloos ook ziekenhuis en dat kon voor mij, niet snel genoeg afgesloten zijn.

20130822-194739.jpg

Je groeit als mama zijnde, mentaal naar mijlpalen toe. De eerste keer omrollen bijvoorbeeld. Ik kon niet wachten tot Ayden dat ging doen. En wat was in trots op mijn mannetje toen het hem lukte. Nog zo’n voorbeeld is met Ayden gaan fietsen. Dit mag echt pas als hij volledig los kan zitten voor geruime tijd (heeft de fysio me op t hart gedrukt). Normaal gesproken kunnen kindjes dit rond de 9 maanden (sommige wat eerder, andere wat later). Ayden is nu bijna 10 maanden en kan nog echt niet los zitten. Hij is gewoon nog niet sterk genoeg. Waarschijnlijk kan hij ‘pas’ over 2 maanden los zitten en is hij alweer bijna 1. Voor hem is dit niet erg en ik maak me dan ook totaal geen zorgen over zijn ontwikkeling, maar voor mijn mamagevoel is het wel lastig. Mijn mentale mama groei en Ayden zijn ontwikkeling lopen niet altijd gelijk. En daar kan ik soms best verdrietig over zijn. Want ik ben toe aan bepaalde mijlpalen en Ayden nog niet.
Soms geef ik toe aan mn verdriet, maar meestal geef ik mezelf op mn kop. Ik moet juist blij zijn dat alles zo goed gaat, en dat hij zich, voor zijn gecorrigeerde leeftijd hartstikke snel ontwikkeld. Natuurlijk ben ik daar ook blij mee, zelfs hartstikke trots op, maar t steekt soms wel. Daarom druk ik nu maar even op de mentale pauze knop… Hopen dat t helpt!

Advertenties
Getagged , ,

One thought on “Pauze knop

  1. Gwen schreef:

    Komt goed hoor lieverd, echt waar!

    Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: