Onzichtbaar schoonmaken.

Ken je dat? Heel de ochtend/middag/avond loop je door t huis heen en weer te rennen om vanalles en nog wat schoon te maken en op te ruimen. Even dit keukenkastje re-organiseren, te kleine kinderkleding uitzoeken, snel een nieuwe was aan, alle deurklinken even afdoen, doekje over de commode, meteen even de plank erboven meenemen, was opvouwen, kleding kast opruimen, snel een boodschap (met kind, dus helemaal niet zo snel), de afwas doen, vuilniszak vervangen en tussendoor luiers verschonen, flesjes geven, tranen weg troosten en het liefst allemaal door elkaar. En als je dan eindelijk gaat zitten, dat je om je heen kijkt en denkt: ‘waarom zie ik niks van wat ik de afgelopen uren gedaan heb?!’.

Onzichtbaar schoonmaken noem ik dat.

clean

Sinds ik mama ben, doe ik het heel de dag. Terwijl ik vroeger altijd een een mega zooi in mn kamer had. Zo erg zelfs, dat t leek, alsof er een bom was afgegaan, vlak voordat je binnenkwam. Ik had een pad van de deur naar mn bed, en voordat ik mn licht uitdeed (deze zat bij de deur) prentte ik het pad in mn hoofd, zodat ik veilig naar mn bed kon lopen. Ook toen ik 0p mezelf woonde heb ik het troep maken nog erg lang vol gehouden, want ja, ik was nou eenmaal beter in een bende maken dan in opruimen.

Toen Mark bij mij introk, –hij kan overigens ook erg goed rotzooi maken, maar zich ook heel erg kan ergeren aan troep en dan zich volledig in een opruimbui storten en nog beter, mij meetrekken in de opruimbui– leerde ik steeds beter op te ruimen en schoon te maken. Maar sinds we in de Lingewijk zijn gaan samen wonen (en ik zwanger was), zijn de remmen los. Zwaar onrustig word ik er van als er overal lege kopjes staan, de wasmand er vol zit, de rommella te rommelig is en ga zo maar door. Tijdens mn zwangerschap gaf ik de ‘schuld’ aan nesteldrang, maar ik kan er niet meer omheen. Ik ben een schoonmaakmuts geworden, maar dan wel in het onzichtbare schoonmaken. Want nee, stofzuigen doe ik zeker niet elke dag en ook de afwas blijft wel eens staan. Troep maak ik nu alleen nog op vaste plekken. De gootsteen in favoriet, maar dan wel netjes gesorteerd. Bestek in t bestekbakje, borden van klein naar groot opgestapeld, en ik vind het erg fijn als koffie/thee kopjes na gebruik omgespoeld worden.

Gelukkig stelt Mark mijn onzichtbare schoonmaak/opruimbuien erg op prijs, en ookal zie je het niet op het eerste oog, wat is het fijn om een onzichtbaar opgeruimd huis te hebben!

mess

Advertenties

2 thoughts on “Onzichtbaar schoonmaken.

  1. Andrea schreef:

    Haha ik herken het ook helemaal!! Vroeger een enorme slons en vanaf dat ik zwanger was een schoonmaakfreak. Mijn vriend helpt me gelukkig wel regelmatig. Ik heb laatst een stofzuigsysteem aangeschaft, dit is echt ideaal! Vroeger had ik een hekel aan stofzuigen maar nu is het heel gemakkelijk.

    Like

  2. Gwen schreef:

    Haha! Ik lach me rot! Ik doe ’t ook de hele dag! Maar helaas, Joost ziet het nooit 😉 Ik bedenk me ook dat de deurklinken weer afgenomen moeten worden hier en ohhh ja… Ik ben dus ook een kei in het schoonmaken met een alternatief schoonmaakdoekje. Want als ik de vieze sokken van manlief van de grond ruim om mee te draaien met de donkere was (‘nee hoor, ik heb niets liggen’), dan kan ik met die sokken net zo goed even de tv afstoffen 😉 Joost haat die trucjes van mij haha, ik vind ze heerlijk en heel effectief :))

    Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: