Schrijf het van je af

Mijn hele leven al, wordt er tegen me gezegd

‘schrijf het van je af’.

Tientallen dagboeken en schriftjes zijn er doorheen gegaan en elke keer begon ik heel fanatiek, om er na 10 dagen mee op te houden…

blog10

En nu dus een blog, zo een voor emotionele verhalen, keiharde meningen en een persoonlijke klaagmuur. Die iedereen kan lezen, dat dan weer wel. Ik ben benieuwd of ik het nu wel volhou en of ik mijn schrijftalent (wat ik dus NIET heb) kan gaan ontwikkelen. Ik heb namelijk zoveel te vertellen, maar t komt nooit goed op papier. Mijn probleem is dat ik mn hele verhaal al uitgedacht heb, voor ik begin met schrijven. Als ik dan eenmaal bezig ben, ben ik in mn hoofd al weer veel verder en vergeten hoe ik het nou goed en als een  vloeiend verhaal op kon schrijven.

En toch ga ik het nu proberen. Wie niet waagt, wie niet wint.

Laat ik maar bij het begin, beginnen. Ik ben Roos, geboren op 5 juni 1989 te Breukelen. Mijn hele jeugd, (inclusief: turnen, flaporen, kampeer vakanties, eerste vriendje/gebroken hart, dansuitvoeringen, stiekem roken) heb ik hier doorgebracht. Ik woonde met mijn ouders (Henk & Inez) en broertje (Martijn) en zusje (Christiane) in een mooi rijtjeshuis. Ik sliep op zolder, wat natuurlijk leuk was, totdat je ’s nachts moest plassen. Ik ben heel wat keren als een gek naar boven gerend, dankzij alle monsters en grijphanden door de trap heen. Thank god dat ze alleen in mn fantasie bestonden!

Toen ik 18 was, moest ik 5 maanden stage lopen in Gorinchem en ondertussen woon ik hier alweer bijna 6 jaar! Na heel wat onbereikbare liefdes en gebroken harten heb ik 1,5 jaar geleden de liefde van mn leven ontmoet! We werken beide bij de ASVZ op een woongroep en na 2 weken, tijdens de bewonersvakantie sloeg de vonk over. Sindsdien zijn we geen dag meer zonder elkaar geweest. Ik woonde toendertijd anti-kraak en Mark (mn liefde) woonde eigenlijk vrijwel meteen bij mij in. Afgelopen juni (2012) kregen we een prachtig huurhuis toegewezen. Een volledig gerenoveerd rijtjeshuis uit 1918, met karakteristieke buitenkant en vloerverwarming. En ons geluk en liefde werd nog eens extra bezegeld, want ik was zwanger! 19 Jan 2013 was ik uitgerekend. Helaas liep mn zwangerschap even anders dan gepland. Op 28 Oktober 2012 ben ik met spoed (en een heleboel weeen) naar t Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht. Hier werd na een zwangerschap van 28w+1d onze prachtige zoon Ayden geboren. Veel te klein, en nog onrijp heeft hij gevochten voor zn leven. En wij, als kersverse ouders, vochten deze heftige en emotionele strijd met hem mee. Na ruim 9 weken en 3 ziekenhuizen verder, mocht hij op 31 December mee naar huis. Het nieuwe jaar in als gezin, wat een feest!

Dus nu, fulltime mommy of a preemie, en partime: lover, crazy, friend, bitch, child, sinner, saint.

And i love it!

Nou, het begin staat er. Nu nog uitvinden hoe ik mn  pagina een beetje kan opleuken en onderwerpen bedenken. En dan.. schrijven schrijven schrijven maar!

Advertenties
Getagged ,

One thought on “Schrijf het van je af

  1. […] ik had vorig jaar echt nooit gedacht dat ik nu nog steeds aan het bloggen zou zijn. Nu ik mijn eerste blog terug lees, kan ik wel zien dat er wat dingen veranderd zijn in een jaar tijd. In het begin zag ik […]

    Like

Ik hoor graag wat je er van vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: